Jak si vybrat tu správnou kšiltovku?

Ikonická kšiltovka jen tak z módy nevyjde. Aby udělala opravdovou parádu, musí vám sednout. Barva je sice důležitá, měli byste ale zvolit taky dobrý střih a materiál.

Střih podle vašeho stylu

Úzká, nebo široká kšiltovka? Rovný, nebo prohnutý kšilt? Existuje několik střihů kšiltovek, mezi ty nejoblíbenější patří snapbacky, truckerky a klasické baseballky.

klasická černá kšiltovka
 
Náš Jirka si oblíbil klasickou černou kšiltovku, za ní dá ruku do ohně.
 

Snapbacky mají vysoké čelo a velký rovný kšilt. Kšiltovky Trucker se od nich liší síťovanou zadní částí pro odvětrávání, což se hodí hlavně v létě. Snapbacky i truckerky jsou širší, takže nemusí padnout každému. S oblibou je nosí hip hopeři, jejich fanoušci a skejťáci.

 
 

 

Baseballky alias baseballové čepice jsou užší a perfektně se hlavě přizpůsobí, proto je často nosí i dámy. Mají menší zahnutý kšilt, který chrání před ostrým sluníčkem. Původně byly oblíbené jen v baseballu, dnes už patří mezi klasické módní doplňky.

 

Pevná velikost, nebo zapínání?

Změřte si obvod hlavy. Padne vám kšiltovka s pevným obvodem jako ulitá? Pokud ano, sáhněte po kšiltovce typu fitted, u které se nedá regulovat velikost. U nás na e-shopu ji najdete ve velikostech M (obvod 57 cm) a L (obvod 61 cm).

Jestliže si potřebujete velikost přizpůsobit, vybírejte kšiltovku se zapínáním. Velikost snapback kšiltovky nastavíte pomocí plastového pásku, u kšiltovek typu strapback ji upravíte posuvnou přezkou.

zapinani-ksiltovky

Na materiálu záleží

Kšiltovky můžete nosit po celý rok, důležité je ale vybrat správný materiál, který bude sedět i k vašemu outfitu. V létě sáhněte po truckerce, nebude vám takové horko. Na podzim vyjděte z davu a doplňte ležérní outift neobvyklou manšestrovou kšiltovkou.

 

 

Potřebujete pomoct s výběrem? Napište nám a společně vybereme tu správnou kšiltovku.

 


Zmíněné produkty

  1. Snapback černý, Kšiltovka Trucker černobílá
  2. Černá kšiltovka Fitted Baseball, Kšiltovka Classic šedá
  3. Snapback Olive CAMO, Dámská kšiltovka Faux šedá
  4. Kšiltovka Trucker Midnight CAMO, Kšiltovka Heritage Camel