Šetříme přírodu a balíme trička ekologicky

setrime-prirodu-a-balime-tricka-ekologicky

 

Už jsme se nemohli koukat na ty hromady plastu, které se nám kupí při balení triček. Aby z nás měla příroda radost, vymysleli jsme jednoduchý způsob, jak vám trika hezky a hlavně ekologicky zabalit.

Místo plastu obyčejný provázek

Dorazil balík a vy radostně otevíráte krabici s novým outfitem, každý kousek oblečení je ale zabalený do zvláštního plastového sáčku. Je to opravdu potřeba? U nás v Bezbrandu víme, že je to naprosto zbytečné. Místo plastových sáčků používáme jen přírodní jutový provázek a recyklovaný papír. 

Abychom na první pohled poznali, jestli zrovna balíme dámská, nebo pánská trička, používáme dva různé styly eko balení. U dámských triček si vystačíme jen s provázkem uvázaným do mašliček, k pánským trikům přidáváme ještě papír, protože lépe drží větší kus látky pohromadě.

baleni-damskych-tricek

Tímhle stylem balíme trička pro dámy

baleni-panskych-tricek

…a tímto zase trička pro pány.

I malé kroky se počítají

Každý mluví o tom, jak je špatné plýtvat plastem a jak musíme být k přírodě ohleduplní. My o tom ale nechceme jen mluvit, chceme se podle toho chovat. A tak jsme začali s obyčejným provázkem, protože i maličkosti můžou znamenat velké věci.

Když na e-shopu prodáme ročně 3 000 triček, ušetříme díky naší balící vychytávcezhruba dva plné kontejnery plastu, a to už se počítá. Navíc brzy vyměníme klasickou lepící pásku za tu papírovou a plastu u nás bude už jen ubývat.

ekologicke-baleni-tricek

Dejte obalům druhou šanci

Po rozbalení našich triček nemusíte jutový provázek hned vyhazovat. Schovejte ho a použijte znovu, až budete potřebovat něco svázat, poslouží vám i při balení dárků nebo jako dekorace.

Je také dobré zužitkovat krabice. My dáváme krabicím od našich dodavatelů další život a používáme je na balení vašich objednávek. Vám se krabice můžou hodit na uskladnění bot, zabalení neforemného dárku, na výrobu domku pro kočky nebo na cokoliv jiného, fantazii se meze nekladou.


Napadá vás, co bychom ještě mohli zlepšit? Dejte nám vědět a my se do toho rádi pustíme.

Zmíněné produkty:

  1. Dámská trika bez potisku
  2. Pánská trika bez potisku